Je hebt een bed & breakfast en wilt deze verkopen. Wat moet je wel en wat moet je vooral niet doen om dit doel te bereiken?  Wij geven je 5 handige (verkoop) tips om je B&B te verkopen.

B&B-verkooptip #1: Foto’s voor de verkoop van je B&B

Niets is zo belangrijk voor de verkoop van je B&B als foto’s. Zorg dus dat je over goede foto’s beschikt van je pand. Dit is een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven om je B&B te verkopen! Zoals hotels en b&b’s met veel goede foto’s meer gasten trekken, geldt dit ook als je potentiële kopers wilt trekken om je B&B te verkopen. Goed beeldmateriaal is het halve werk. Misschien heb je al foto’s laten maken om reclame te maken voor je bed & breakfast. Als deze foto’s van goede kwaliteit zijn kun je deze natuurlijk gebruiken. Anders kun je vaak via je makelaar een fotograaf vinden. 

Tips nodig voor de fotografie van je woning? Zorg dat je je huis verkoopt, niet je “thuis”. Presenteer je huis dus zó dat de koper een huis ziet met de ruimte om er zijn of haar thuis van te maken. Persoonlijke foto’s, snuisterijen, verzamelingen en (sommige) bijzondere meubels, kun je voor de foto (en bezichtiging) dus beter even weghalen. Verder zorg je voor neutrale dekbedovertrekken (dus zonder logo’s van voetbalclubs), voor voldoende groen in de vorm van planten en voor voldoende (dag)licht. Met witte wanden krijgt de fotograaf jouw B&B er een een stuk makkelijker fris licht op.

B&B-verkooptip #2: Goede tekst verkoopt beter

Je makelaar verzorgt vaak de tekst voor de verkoop van je woning met B&B. Nog geen makelaar gekozen? Kijk dan eens goed naar de teksten die op de website van je potentiële makelaar staan. Kies een makelaar die aansprekende teksten schrijft. Promoot je je pand ook op andere websites dan Funda en die van je makelaar? Zorg dan dat je een unieke tekst schrijft. Dat betekent dat je een tekst schrijft of laat schrijven die nog nergens anders op internet staat. Zo pikt Google jouw advertenties beter op! Lees verder om te zien welke tips we nog meer hebben om je B&B snel te verkopen!

B&B-verkooptip #3: Adverteer je B&B op BenB-TeKoop.nl

Wie zijn huis verkoopt, moet stilstaan bij de relevante doelgroepen voor zijn of haar huis. Bij de meest voorkomende verkopen van woningen kun je denken aan een alleenstaande, een stel of bijvoorbeeld een stel met kinderen. Een woning waarin een B&B gevestigd is of een woning met typische B&B-kenmerken (zoals veel ruimte, ruim aantal slaapkamers, meerdere badkamers of een bijgebouw) kunnen een unieke doelgroep aanspreken. De groeiende groep mensen die graag een B&B wil beginnen. Duizenden potentiële kopers zoeken maandelijks naar een B&B om over te nemen of naar een geschikt pand. Wil je jouw woning met B&B verkopen? Zorg dan dus dat hij er tussen staat als zij het actuele B&B-Te Koop aanbod op het platform raadplegen.

B&B-verkooptip #4: Zorg voor een rustige sfeer tijdens de bezichtiging

Deze tip om je B&B te verkopen is misschien een open deur. Kinderen en huisdieren trekken de aandacht van potentiële kopers. Al zijn de potentiële kopers misschien dol op kinderen of huisdieren; je hebt natuurlijk liever dat hun aandacht besteed wordt aan jouw woning. Wie minder dol op kinderen of huisdieren is, zal de aanwezigheid zelfs als een (zeer) storende factor ervaren tijdens de bezichtiging. Heb je kinderen of huisdieren, dan doe je er dus verstandig aan om voor oppas te zorgen tijdens de bezichtiging. Om een relaxte sfeer te verzorgen zorg je natuurlijk ook dat je huis fris ruikt en dat de televisie uit staat. Een neutraal achtergrondmuziekje mag natuurlijk wel.

B&B-Verkooptip #5: Deel relevante cijfers

Geef aan wat de toegevoegde waarde van jouw B&B is voor een koper. Heb je goede reviews? Wijs potentiële kopers dan op deze (hoge) beoordelingen! Heb je een mooie bezettingsgraad? Deel deze dan in je B&B-advertentie! Heb je een mooie (stijgende) cijfers gerealiseerd? Vermeld dan je omzet en winst of geef aan dat je cijfers voor geïnteresseerden ter inzage liggen. Zo laat je zien welke voordelen de aankoop van jouw pand heeft voor diegenen die een B&B willen overnemen. Vertel ook of de B&B eventueel nog uitgebreid kan worden om zo nog meer groei te verwezenlijken. Dit waren onze 5 (verkoop)tips om je B&B te verkopen. We wensen je veel succes met de verkoop van je B&B.