B & B met 12 kamers en 10 badkamers in Hessische Schweiz te koop, Hessen, Duitsland – Project!

€185.000 k.k.

Extra's

 • Appartementen
 • Balkon
 • Groepsaccommodatie
 • Kelder
 • Lounge gedeelte
 • Open haard
 • Overkapping/veranda
 • Parkeerplaats
 • Tuin
 • Unieke ligging
 • Vakantie-appartementen

Details

Goedendag, wilt u de advertentie helemaal lezen, het is een project waar nog veel aan verbouwd moet worden. Verder heeft het geen zin om zonder eigen geld te reageren!
Wij verkopen een van onze projecten een Hotel / B en B in het plaatsje Hitzelrode in Hessen Duitsland, 350 km van de Nederlandse grens.

Hitzelrode ligt midden in de Werra meissner kreis en wordt ook wel de Hessische Schweiz ( hessisch Zwitserland) genoemd omdat het boven in de Bergen ligt, direkt aan een bos waar je kunt wandelen tot je een ons weegt en ook voor mountainbikers geschikt, in het bos ligt ook de oude DDR grens en een kasteel waar je lekker koffie kan drinken.

We hebben het pand in 2014 gekocht en compleet leeggehaald en gedeeltelijk gerenoveerd maar door andere projecten geen tijd meer gehad om het af te maken.
Het land Hessen geeft 35 % subsidie op het renoveren en het ook te moderniseren. Deze subsidie kan begeleid worden door het WFG in Eschwege en kost niets.

Het Werra meissner kreis barst in de zomer van het Tourisme ( het is een beetje het Toscane van Duitsland) en we hebben zelf ook een restaurant en B en B naast een Nederlandse camping.
Er zit een grote keuken en afstel ruimte in, een appartement voor eigenaren, een groot terras.
Een kamin Zimmer ( openhaard kamer met zitgelegenheid), een bar ruimte met restaurant zaal.

8 kamers met badkamer ( wc en douche en een met bad) en bij 4 kamers is de badkamer op de gang ( een badkamer voor 2 kamers maar je kan hier ook een appartement van maken, dus 2 kamers en een badkamer dan heb je in het totaal 8 kamers met badkamer en 3 appartementen met badkamer.
In alle kamers zit ook een aansluiting voor een keukentje te maken.
Het gebouw wordt leeg opgeleverd en kan in overleg verder afgebouwd worden.
8 kamers hebben een balkon.
2 garages kunnen ook nog omgebouwd worden naar kamer met badkamer, water en riool ligt er al.

Wat moet er gedaan worden.
. De verwarming / warmwater en zonnepanelen ( dikke subsidie hier)
. Kamers in orde maken ( niet veel werk) eiken parket moet gerepareerd worden op sommige plekken ( kost 11 euro de m2.)
. Beglazing nieuw ( kozijnen zijn nog goed) plus minus 50 euro de m2
. Dakramen boven vernieuwen.
. Balkons vernieuwen ( railingen) de meeste zijn al afgebouwd en we hebben nieuwe liggen .
: De tuin en terras rond het gebouw is verwilderd, we hebben het in 2015 al een keer leeggehaald maar verder geen tijd voor gehad.
. Schilder werk.
. Badkamers, tegels zijn nu lichtblau of je moet het mooi vinden.

Op zich een heel leuk project en we verkopen het met pijn in ons hart maar we moeten ook realistisch zijn en hebben geen tijd om al de projecten af te maken.
Over realistisch gesproken, het pand kost 185.000 euro, de verbouwing zoals ik berekent heb kost 165.000 euro, hier krijg je wel subsidie over maar een eigen inbreng aan geld is ongeveer 300.000 euro.
Een hypotheek krijg je in Duitsland niet over 100 % maar als het meezit over 60 %. ( wordt nog moeilijk want naar bezit in Nederland wordt niet gekeken)

De stadt Eschwege is vlak in de buurt met alle voorziening, zoals ziekenhuis, doktoren, winkels, zwembad, restaurants enz.
Graag alleen serieuze aanvragen, je moet het pand en de omgeving zien om het gevoel te krijgen en dat kunnen we niet met foto’s en video’s beschrijven, je voelt je echt in Oostenrijk.
Er staat een soortgelijk pand in Eschwege wat verhuurd wordt als groep accommodatie en dat leverd 5000 euro per week op in de zomer en is elke zomer bijna vol geboekt.

Bij ons in het dorp ( waar we ons restaurant hebben) is ook alles volgeboekt, ook de camping meestal).
We wilde zelf nog het dak aan de voorkant iets langer laten maken zodat het een uitstraling krijgt van een Oostenrijks chalet.
Het pand was 40 jaar een Pension en heeft alle vergunningen.
Uit een taxatie door een Gutachter uit 2010, zou het pand in goede staat een waarde hebben van 450.000 euro ( dus zal nu wel meer zijn).
Je moet wel een beetje bouwkundig inzicht hebben en natuurlijk eigen geld anders heeft het geen zin om op dit pand te reageren.

 • ID: 38367
 • Gepubliceerd: 8 september 2023
 • Laatste Update: 23 juni 2024
 • Weergaven: 1877