Gerenoveerd hotel met 30 kamers, Andalusië, Spanje

€970.000 k.k.

Extra's

  • Airconditioning
  • Eigenaarswoning
  • Geschikt voor mindervaliden

Details

Een volledig gerenoveerd, instapklaar hotel in het toeristische Tolox. Het hotel heeft 30 kamers: 3 familiekamers, 23 tweepersoonskamers en 4 eenpersoonskamers. De eigenaren willen verkopen vanwege hun pensioengerechtigde leeftijd en gebrek aan opvolging.

Het hotel bestaat sinds 1978 en is sindsdien twee keer gerenoveerd, in 2005 en 2010. Deze hervormingen zijn duidelijk terug te vinden in het hele gebouw, van de kamers tot het restaurant, de receptie en de professionele keuken. Het hotel is aangepast aan de wensen en voorschriften van deze tijd. Zo is er in elke kamer airconditioning, brandalarm, tv, WIFI en een directe telefoonverbinding met de receptie.

Elke kamer heeft een eigen ruime badkamer (douche, toilet, bidet, wastafel) en een balkon/terras met zitje. Bovendien zijn alle kamers uitgerust met radiatoren. De aansluiting in de garage is nog niet gerealiseerd, maar er is een eenvoudige mogelijkheid om centrale verwarming in alle kamers te realiseren. Op het dak staan zonnepanelen om het water voor alle kamers te verwarmen.

Achter het hotel ligt een groot plein dat nu wordt gebruikt als parkeerplaats. Het zou echter ook een geweldige plek zijn voor een zwembad. Op hetzelfde niveau bevindt zich de privégarage/opslag. Boven de garage bevindt zich het huis van de huidige eigenaar, met drie slaapkamers, twee badkamers, een woonkamer met open keuken en twee opslagruimtes. Vanuit deze privéruimte gaan we een verdieping hoger naar de professionele keuken, waar zonder problemen een diner kan worden bereid voor 60 personen, de capaciteit van het restaurant. Er is hier ook dubbele airconditioning.
Op de begane grond is er ook een ruim overdekt terras (aan de straatkant) met daarachter de centrale ingang met bar en receptie. Er is ook een aparte nachtingang die uitkomt op de trap en de lift.
Op de derde verdieping is er een eenvoudige manier om een grote beheerderswoning te maken. Hiermee offer je vier kamers op, maar dan krijg je een huis met twee slaapkamers / twee badkamers, woonkamer / keuken en directe toegang tot een zeer groot terras.

Tolox heeft ongeveer 2500 inwoners en ligt aan de voet van de Sierra de las Nieves. Het staat bekend om de in 1867 ontdekte thermale baden, het enige in Spanje dat uitsluitend gespecialiseerd is in kuren voor ademhalingssystemen. Het ligt op 55 km van Málaga, 42 van Marbella en 54 van Ronda, centraal gelegen tussen alle attracties van de regio. De bergen (hoogste punt 1919 meter) rond Tolox vormen een prachtig amfitheater op het oosten, dat bescherming biedt tegen de wind en zorgt voor een gezond microklimaat. De Sierra de las Nieves werd in 2019 het derde Parque Nacional van Andalusië en trekt veel natuurliefhebbers, wandelaars en rustzoekers.

Video

  • ID: 41162
  • Published: 20 november 2023
  • Last Update: 20 november 2023
  • Views: 597