Langgevel-boerderij met B&B in Noord-Brabant te koop, Nederland

€1.125.000 k.k.

Details

Tussen de kernen Someren en Someren-Eind bieden wij u deze fraaie langgevel boerderij aan met mogelijkheden voor het runnen van uw eigen B&B.

BIJZONDERHEDEN
– In 1991 is de kapconstructie vernieuwd en voorzien van geïsoleerde dakplaten en dakpannen. Inpandig is de gehele woonboerderij vanaf 2004 gerenoveerd.
– De woning en de B&B zijn op de gehele begane grond voorzien van vloerverwarming. Tevens is er in nieuwe cv-ketel geplaatst in 2022.
– Het object heeft een woonbestemming met functieaanduiding ‘Bed en Breakfast’ waardoor B&B is toegestaan tot maximaal 10 personen.
– Binnen het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bestemming om te zetten naar Wonen-Plus waardoor kleinschalige bedrijvigheid in de milieu categorieën 1 of 2 mogelijk wordt en er maximaal aan 350 m² aan bijgebouwen aanwezig mag zijn.

ALGEMEEN
De woning is gelegen op een ruim bemeten perceel van 7.246 m² en beschikt over een vrijstaande schuur, mede door deze combinatie leent de boerderij zich perfect voor het houden van uw eigen paarden aan huis.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
De woning is gelegen in het buitengebied van Someren en bevindt zich op enkele autominuten afstand van het centrum van Someren met de dagelijkse voorzieningen zoals scholen, diverse terrassen en eetgelegenheden.

Op ca. 5 kilometer zijn diverse recreatiemogelijkheden gelegen. Maak een ontspannende wandeling op de Strabrechtse Heide of pak de mountainbike en neem een van de vele mountainbikeroutes die de omgeving rijk is. Wandeling met het paard? Ook geen probleem; er liggen diverse ruiterroutes op korte afstand en voor golfliefhebbers is Golfbaan de Swinkelsche binnen handbereik.

INDELING BEGANE GROND
Via de voordeur betreedt u het pand. De ruim opgezette hal met meterkast en toilet leidt u naar de woonkamer en keuken.

WOONKAMER
De woonkamer is uitgevoerd met een tegelvoer welke zowel in de keuken als hal doorloopt. Voor de wintermaanden is er een schouw met gashaard aanwezig, welke veel warmte biedt in deze maanden. Door de grote raampartijen op het oosten en het zuiden geniet u al vroeg op de dag van prachtig lichtinval.

KEUKEN
De keuken staat in directe verbinding met de woonkamer, eetkamer, opkamer en kelder. De keuken, in 2021 geplaatst, is voorzien van een 5 pits gasfornuis en grote brede oven. Daarnaast beschikt de keuken over een ruime proviandkast.
In de naastgelegen bijkeuken is een ruime werkruimte gelegen met combi-oven (met magnetron functie), grote koelkast, vaatwasser en inbouwkoffie automaat.

OPKAMER
De opkamer is nu in gebruik als kantoor. Onder de opkamer bevindt zich een betegelde kelder.
Aangrenzend aan de bijkeuken is een badkamer met douche en een bergruimte gelegen met een vaste trapopgang naar de berging.

1E VERDIEPING
De eerste verdieping beschikt over 3 slaapkamers en een vide welke ingericht kan worden als 4de slaapkamer. De geheel betegelde badkamer is voorzien van douchecabine, toilet en ligbad.

INDELING BEGANE GROND B&B
De B&B ruimte beschikt over een eigen entree. Op de begane grond is de B&B voorzien van een royale, geheel betegelde badkamer ingedeeld met een hoekbad, douche en dubbele wastafel. Op de gang van de B&B is een toilet en bergkast aanwezig. Aan de achterzijde van de B&B staat een overkapping.

De keuken met woonkamer maken de exploitatie als B&B compleet. Daarnaast zou de B&B gebruikt kunnen worden als mantelzorgwoning.

1E VERDIEPING B&B
Op de eerste verdieping bevinden zich drie royale slaapkamers.
Één slaapkamer is voorzien van een vide en verder is er één slaapkamer voorzien van airco en tv-aansluiting.

BAKHUIS
Aan de achterzijde is een bakhuis aanwezig welke door de eigenaren omgebouwd is naar een multifunctionele ruimte. De ruimte is uitermate geschikt voor het organiseren van bijvoorbeeld vergaderingen en workshops.
Het bakhuis is voorzien van een eigen toilet.

STALLING
Met ca. 235 m² is de stalling ruim te noemen en voor vele doeleinden (camper of oldtimer stalling, paardenstal of stalling voor ZZP’ers) te gebruiken. De stalling is in spouwmetselwerk met stalen spanten opgetrokken en voorzien van een monolithische betonvloer, aardgasaansluiting, geïsoleerde kap en voorzien van 28 zonnepanelen(2018) met een opgesteld vermogen van ca. 275 Wp per paneel (7.700 Kwh). Verder is de stalling voorzien van sanitair.

TUIN / HUISWEIDE
De kavel is met groen omzoomd en beschikt over een paardenwei met (eenvoudige) rijbak met verlichting. De paardenwei is te beregenen. Om het buitenleven compleet te maken is er een kippenren aanwezig zodat u iedere dag over verse eieren beschikt.

Door het toepassen van hagen is de kavel opgesplitst in diverse “kamers” met elk hun eigen functionaliteit en identiteit. Het object beschikt over twee ontsluitingen waardoor privé en “werk” gescheiden kan worden.

Tekeningen

Begane grond

Begane grond 3D

Eerste verdieping

Eerste verdieping 3D

Tweede verdieping

Tweede verdieping 3D

Kelder

Kelder 3d

  • ID: 41496
  • Gepubliceerd: 27 november 2023
  • Laatste Update: 30 november 2023
  • Weergaven: 1165