Landgoed B&B te koop in Centraal Portugal met 9 luxe kamers, natuurhuisje en prive woning

€1.750.000 k.k.

Details

In een bosrijke en heuvelachtige omgeving in Midden Portugal ligt, aan de rand van het dorpje Póvoa de Midões, het landgoed – van bijna 6 hectare – Quinta Vale Porcacho (QVP). QVP is een klein dorp dat beschikt over alle voorzieningen. Het heeft een fabelachtig uitzicht over het dal van de Mondego en de Serra do Caramulo. De accommodatie voor de gasten bestaat uit 9 luxe kamers en een natuurhuisje verspreid over een vijftal huizen. Naast de gastenkamers zijn er het hoofdgebouw, de activiteitenruimte en een schuur.

QVP wordt thans geëxploiteerd als B&B en wordt turn key opgeleverd. Het is ook heel geschikt om te worden uitgebaat als conferentieoord of retreatcentrum.

De bestaande gebouwen zijn van 2010 tot en met 2012 volledig gerestaureerd met natuurlijke materialen met behoud van het authentieke karakter. De nieuwe gebouwen zijn in dezelfde stijl opgetrokken, waardoor de eenheid en de uitstraling van de quinta is gehandhaafd

Het hoofdhuis heeft een grote algemene ruimte met houtkachel voor de gasten en op de eerste verdieping een groot appartement. QVP beschikt over een professionele keuken en een grote kelder. Een pelletkachel met een capaciteit van 65 Kw zorgt voor de verwarming van alle gebouwen met uitzondering van het natuurhuisje. De kelder fungeert als wasruimte en opslag.

De gastenkamers met terras en/of eigen tuin zijn ruim (20-35 m2) met een eigen badkamer en hebben allemaal vloer en/of muurverwarming. Het natuurhuisje heeft een keuken, en eigen pelletkachel en ligt helemaal vrij. Alle kamers en het natuurhuisje zijn volledig ingericht.

De activiteitenruimte van 140m2 is in een afzonderlijk gebouw vlakbij het zwembad ondergebracht. Hierin liggen ook de douches/toiletten voor het zwembad.

QVP beschikt verder over de volgende voorzieningen:

De infinity zwemvijver van 140 m2 maakt het geheel compleet.
De tuinen rond het hoofdhuis en het zwembad
De schuur van ruim 50m2 (werkplaats, opslagruimte en parkeergelegenheid)
Eigen parkeerterrein voor 11 auto´s.
Een eigen waterbron en een aansluiting voor leidingwater.
Zes zonnepanelen voor het warme water.

QVP is pesticidenvrij en uitermate geschikt voor de verdere ontwikkeling van een biologische landbouw. Het produceert zijn eigen wijn, olijfolie en sinaasappelsap. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan fruitbomen zoals walnoot, vijgen, appel, peer, kersen, amandel, hazelnoot.

QVP beschikt over het duurzaamheidslabel van Green Key.

QVP is ondergebracht in een BV. In de koopprijs van de aandelen zijn de roerende goederen zoals inventaris, de auto en de landbouwwerktuigen inbegrepen

Geïnteresseerd? Neem contact op via het formulier.

Tekeningen

Overzichtstekening van het landgoed

  • ID: 42491
  • Gepubliceerd: 29 december 2023
  • Laatste Update: 9 januari 2024
  • Weergaven: 486